Pages

Subscribe:

13 Ocak 2013 Pazar

Süt Kuzusu Kapama

Malzemeler
1 Kg süt kuzusu
2 Demet dereotu
1 Adet soğan
30 Adet taze soğan
1 Kahve fincanı su
Yeteri kadar tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 110 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı
Süt kuzusunun kol tarafından yada böbrek yatağı bölümünden bir kiloluk bir parça alın ve kemikli olarak, yumurta iriliğinde doğrayın.
İyice yıkayarak bir kenara süzülmeye bırakın.
Yıkanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze soğanlarla, kabuğu soyulduktan sonra dörde bölünmüş kuru soğan, ince ince kıyılmış dereotunu ve eti bir tencereye koyun.
Üzerlerine 1 kahve fincanı su döktükten ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını örtün.
Et yumuşak bir durum alıncaya kadar bir buçuk saat hafif ateşte pişirin.
Et pişince hemen servis tabağına alıp servis yapın.
Süt Kuzusu Kapama yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız